Rožky, sendviče či vianočky idú na dračku. Čím bližšie k Vianociam, tým viac. Pracovné tempo stúpa a vidieť to na každom kroku. Špeciálna kategória je vianočka. Kým obvykle zo závodu odíde denne okolo dve tisíc kusov, pred Vianocami je to až šesť tisíc.
Najväčší nápor práce prichádza v dňoch od 20.12. do 24.12. a v termíne od 27.12. do 31.12. Priemyselné pekárne prakticky vôbec nezastavujú výrobu. Na Vianoce sa vyrába doobeda a do 12.00 sa rozvážajú výrobky do predajni.
Na druhý deň (25.12.) podvečer sa opäť začína vyrábať. Rovnako sa pracuje aj na Silvestra a na Nový rok.
Celý článok a video reportáž nájdete na: http://www.tvnoviny.sk/domace/1852224_my-sa-doma-valame-oni-tvrdo-makaju-takto-vyzeraju-vianoce-v-pekarnach