Štartuje Gastro sviatok: Ochutnajte a ohodnoťte výkony pekárov a cukrárov na Danubius Gastre


Už tento týždeň začína  veľtrh gastronómie a hotelierstva Danubius Gastro v priestoroch bratislavského výstaviska Incheba Expo. Od štvrtka 26. 1.do 29. 1. sa na výstave, okrem iného, predstavia organizácie, ktoré zastrešujú 550 pekárenských podnikov z celého Slovenska.

 

„Návštevníci budú môcť ochutnať sladké a slané dobroty charakteristické pre rôzne kraje či regióny Slovenska, ktoré možno ešte nikdy nevyskúšali, ako aj tradičné čerstvé pečivá či novinky, ktoré niektorí pekári práve zaraďujú do predaja,“ spresňuje Slavomír Moravčík, predseda Únie priemyselných pekárov SR.

 

Naši pekári a cukrári ukážu návštevníkom svoje najlepšie výrobky a dokážu, že kvalitné slovenské pečivo je schopné konkurovať veľkým pekárňam v zahraničí.

 

„Ako jedni z  mála producentov v Európe sme skutoční lokálpatrioti. Pri našej výrobe sa snažíme v čo najväčšej miere využívať slovenskú produkciu,“ zdôraznil Vojtech Gottschall, predseda Cechu pekárov a  cukrárov západného Slovenska. Pekári vám taktiež zaistia, aby ste sa na veľtrhu cítili ako doma.

 

Celými priestormi výstaviska Incheba Expo sa bude celý čas konania gastro výstavy niesť vôňa práve pečených dobrôt. Slovenskí pekári, juniori aj  seniori, budú totiž súťažiť o  najlepšie výrobky vo viacerých kategóriách.

 

Jednou z najatraktívnejších akcií bude 11. ročník medzinárodnej súťaže mladých pekárov o Najlepší Bratislavský rožok. Ide o tradičnú špecialitu slovenského pôvodu, ktorá je chránená Európskou úniou.

 

O status chránenej značky sa postaral práve Cech pekárov a cukrárov, ktorý má záštitu nad akciou Danubius Gastro. O tento status v Bruseli bojovali až 5 rokov. Svoje majstrovstvá však predvedú aj ostrieľaní pekári. Tí budú bojovať o cenu za najlepší chlieb, tradičný pagáč či najlepší nový výrobok pre tento rok.

 

 

 

Čo si nenechajte ujsť na Danubius Gastro od slovenských pekárov:

 

Súťaž o najlepší výrobok na trhu na rok 2017:

Vo štvrtok 26.1., Hala D2

Súťažiť budú menšie, stredné, veľké i priemyselné pekárne

Výrobky bude hodnotiť nezávislá 5-členná odborná porota, ktorá bude posudzovať atraktívnosť, originalitu, vôňu a chuť

 

Súťaž o najlepší chlieb na rok 2017:

V piatok 27.1., Hala D2

Súťažiť budú menšie, stredné, veľké i priemyselné pekárne

Chleby bude hodnotiť odborná porota i laická verejnosť, ktorá bude mať možnosť chleby ochutnať

 

Súťaž o najlepší Bratislavský rožok na rok 2017:

Od 26. do 28.1., Hala D2

Súťažiť budú študenti z odboru pekár-cukrár z 9 slovenských, českých a maďarských stredných odborných škôl

Výrobky bude hodnotiť nezávislá 5-členná odborná porota, ktorá bude posudzovať základné parametre: tvar, vzhľad, originalitu, vôňu, chuť a striedku

 

Súťaž o najlepší pagáč na rok 2017:

V sobotu 28.1., Hala D2

Súťažiť budú menšie, stredné, veľké i priemyselné pekárne

Výrobky bude hodnotiť nezávislá 5-členná odborná porota, ktorá bude posudzovať základné parametre: tvar, vzhľad, originalitu, vôňu, chuť a striedku

 

 

Celý článok a ďalšie informácie nájdete na linke: http://www.pluska.sk/regiony/bratislava/startuje-gastro-sviatok-ochutnajte-ohodnotte-vykony-majstrov-pekarov-cukrarov-danubius-gastre.html